Αρχική Σελίδα
 
Ζακυνθινά Βιβλία
 
Λογοτεχνικά Βιβλία
 
Σχολικά Βιβλία
 
Ξενόγλωσσα Βιβλία
 
Αναλώσιμα
 
Σχολικά Είδη
 
Φωτοαντίγραφα
 
Σφραγίδες
 
Τα Καταστήματα
 
Εκδηλώσεις
 
Επικοινωνία
 


ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (15ος-18ος ΑΙΩΝΑΣ)


Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ


ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΡΡΕΡ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ


ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΤΟΝ 19ο ΑΙΩΝΑ

Ομιλίες Γάμος μετ' εμποδίων. Η ωραία κοιμωμένη (διασκευή στο ομώνυμο παραμύθι). Γερακιώτης δήμαρχος

Τίτλος : Ομιλίες Γάμος μετ' εμποδίων. Η ωραία κοιμωμένη (διασκευή στο ομώνυμο παραμύθι). Γερακιώτης δήμαρχος
Συγγραφέας : Διονύσης Γιατράς
Έκδοση : 1
Έτος Έκδοσης : 2004
Εκδότης : Τρίμορφο
ISBN : 960-87833-5-6
Τιμή : 8,,00 €


Περιγραφή
Τo παραδοσιακό μας Λαϊκό Θέατρο, Ζακυνθινές Ομιλίες, συνεχίζεται με νέους δημιουργούς που χρησιμοποιούν νέες πηγές έμπνευσης από τον κοινωνικό και πολιτιστικό μας περίγυρο. Η παρουσία στο νησί μας του Οικολογικού Κινήματος και σε συνέχεια του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, για να προστατευτεί η θαλάσσια χελώνα που γεννά στις παραλίες μας, δημιούργησε προβλήματα και δυσκολίες στην τουριστική εκμετάλλευση των παραλιών .
Από τη μία λοιπόν οι οικολόγοι, από την άλλη αυτοί που εκμεταλλεύονται τις παραλίες. Περιορισμοί επεβλήθησαν, όροι τέθηκαν, οικογένειες αναστατώθηκαν, σχέσεις -ως και έρωτες -αναπτύχθηκαν . Συφορέλια μας ο οικολόγος ερωτεύεται κόρη ομπρελά!
Η παράδοση της Ζακυνθινής Ομιλίας βρήκε καινούριους προσανατολισμούς εκφράζοντας τα καινούρια δεδομένα της σύγχρονης ζωής μας, έχοντας πάντα το κέφι, την οξύτητα, το νεύρο, την αμεσότητα που της εξασφαλίζει η λαϊκς προέλευση.
Η Ζακυνθινή Ομιλία, που γεννήθηκε τον 170 αιώνα (χωρίς να είναι απόλυτα ξεκαθαρισμένο ), συνεχίζεται και στις μέρες μας με επιτυχία και με όλα εκείνα τα στοιχεία που την κάνουν αντάξια της καταγωγής της.
Από την "Ερωφίλη", τη "Θυσία του Αβραάμ", τη "Γαίδουροκαβάλα" δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν οι Ζακυνθινές Ομιλίες του 210υ αιώνα.
Διασκεδάσαμε με την ομιλία "Γάμος μετ' εμποδίων" που έγραψε ο Διονύσης Γιατράς και παρουσιάστηκε στο γεμάτο κόσμο πλάτωμα της Φανερωμένης στη Λιθακιά, την περίοδο της φετινής Αποκριάς. Γελάσαμε με τη σατυρική πένα του Διονύση Γιατρά, που αναπαράστησε με ειρωνεία και μπρίο τις συγκρούσεις ανάμεσα σε Ζακυνθινούς και χελωνάδες. Η μαεστρία του Γιατρά απέδειξε ότι και στην εποχή μας, όπως ανέκαθεν, η Ομιλία είναι βασικά μια σάτιρα. Σατιρίζονται λοιπόν οι οικολόγοι ως αιθεροβάμονες ξερόλες και οι Ζακυνθινοί ως παραδόπιστοι ομπρελάδες και τουριστογδύτες. Άθρωποι καθημερινοί, στόχοι συγκεκριμένοι. Δεν έχουμε βέβαια εδώ γκιόστρα (κονταροχτύπημα), αλλά οι διενέξεις, η απαγγελία και η σκηνική παρουσίαση είναι μέσα στην επικαιρότητα, κι όλα αυτά δοσμένα με σατυρική δεξιοτεχνία, που βγάζει πολύ γέλιο και χειροκρότημα.
Το έντονο τοπικό χρώμα, που κυριαρχεί, η διδασκαλία της Ομιλίας στους ερασιτέχνες συγχωριανούς μας από τον Κώστα Σκαντάλη αξίζει έπαινο και ευχή να συνεχιστεί αυτή η παραδοσιακή μας κληρονομιά.
ΝΙΚΟΣ ΛΑΛΩΤΗΣ

Πίσω στη λίστα με τα βιβλία

 Λογοτεχνικά Βιβλία


ΑΝΝ


PLACEBO


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ


ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΥ


ΠΟΣΟ ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑΓΙΑ


ΟΚΤΩΒΡΗΣ


ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ


ΤΟ ΠΟΙΟ ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ


ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ


Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ


Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΜΟΝΟ ΞΕΡΕΙ


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΓΓΟΝΗΣ ΜΟΥ


ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΟ


ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΩ


ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟ ΑΙΜΑ


ΕΓΩ ΣΙΜΟΣ ΣΙΜΕΩΝ


ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


ΑΝΗΚΕΙΣ Σ' ΕΜΕΝΑ ( Ο ΘΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΝΤΙΝΙΑ 2)

 


 

 
    © Βιβλίοχαρτοπωλείο Πλ. Πλαίσιο
- Τηλ. Επικοινωνίας 26950 41447 & 26950 44505 - E-mail: [email protected]

AΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.

© PlessasBook.gr - Δημιουργία & Φιλοξενία