Αρχική Σελίδα
 
Ζακυνθινά Βιβλία
 
Λογοτεχνικά Βιβλία
 
Σχολικά Βιβλία
 
Ξενόγλωσσα Βιβλία
 
Αναλώσιμα
 
Σχολικά Είδη
 
Φωτοαντίγραφα
 
Σφραγίδες
 
Τα Καταστήματα
 
Εκδηλώσεις
 
Επικοινωνία
 


ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (15ος-18ος ΑΙΩΝΑΣ)


Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ


ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΡΡΕΡ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ


ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΤΟΝ 19ο ΑΙΩΝΑ

Τα ιταλικά ποιήματα

Τίτλος : Τα ιταλικά ποιήματα
Συγγραφέας : Διονύσιος Σολωμός
Έκδοση : β΄
Έτος Έκδοσης : 2007
Εκδότης : Τρίμορφο
ISBN : 978-960-6730-02-3
Τιμή : 8.00 €


Περιγραφή
Για το ιταλόγλωσσο έργο του Δ. Σολωμού ο Tommaseo αναφέρει ότι πρόκειται για "γνήσια άνθη του ιταλικού Παρνασσού", ενώ ο Καλοσγούρος, ο οποίος με το Λ. Πολίτη αποτελούν τους κύριους μεταφραστές του έργου του, σημειώνει: "Στην αλογάριαστη δυστυχία του χαμού ή αφανισμού των χειρογράφων του Σολωμού, πρέπει να θεωρήσουμε μεγάλη παρηγοριά τα λίγα ιταλικά που μας έμειναν της υστερινής εποχής του και είναι σημαντικότατα. Αυτά είναι τα πέντε πεζά σχεδιάσματα: "Η Ελληνίδα Μητέρα", "Η Γυναίκα με το Μαγνάδι", "Το Αηδόνι και Γεράκι", και τα δύο στον "Ορφέα", που, κατά τη μαρτυρία των Κερκυραίων εκδοτών, ο ποιητής έμελλε να στιχουργήσει στη γλώσσα μας και τα ιταλικά στιχουργημένα: "Το Ελληνικό Καράβι", "Η Σαπφώ" και το "Σονέττο στον Ορφέα".

Είναι άξιο πραγματικού θαυμασμού, ότι ο Ποιητής με την ιταλική παιδεία, που σάλπισε με το έργο του την εθνική και πνευματική ανάσταση της υπόδουλης Πατρίδας του, παρόλη την ελλιπέστατη γνώση της νεοελληνικής γλώσσας, θα δημιουργήσει στίχους παρθενικούς, θα σμιλεύσει τη γλώσσα και αυτό το εμπόδιο της γλώσσας θα τον απαλλάξει από το λογιωτατισμό και όλα τα βαρίδια που καταποντίζουν την εθνική πρόοδο και ανάταση. Αναθρεμμένος με τις σύγχρονες ιδέες του Γαλλικού Διαφωτισμού, τις αξίες του κλασικισμού, την ευαισθησία του ρομαντισμού και τα σπέρματα του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, ταυτίζει την Εθνική Απελευθέρωση με τη γλωσσική αναγέννηση και με τη χρήση μιας γλώσσας δημοτικής, θα δώσει πνοή στο νεκρό σώμα της γλώσσας, θα εξάρει την κυριολεκτική σημασία της απλής λέξης και θα αγωνιστεί για την επικράτηση της γλώσσας του Λαού, τονίζοντας μέσα από το "Διάλογο": "Μήγαρις έχω άλλο στο νου μου πάρεξ Ελευθερία και γλώσσα

Πίσω στη λίστα με τα βιβλία

 Λογοτεχνικά Βιβλία


ΑΝΝ


PLACEBO


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ


ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΥ


ΠΟΣΟ ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑΓΙΑ


ΟΚΤΩΒΡΗΣ


ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ


ΤΟ ΠΟΙΟ ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ


ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ


Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ


Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΜΟΝΟ ΞΕΡΕΙ


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΓΓΟΝΗΣ ΜΟΥ


ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΟ


ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΩ


ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟ ΑΙΜΑ


ΕΓΩ ΣΙΜΟΣ ΣΙΜΕΩΝ


ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


ΑΝΗΚΕΙΣ Σ' ΕΜΕΝΑ ( Ο ΘΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΝΤΙΝΙΑ 2)

 


 

 
    © Βιβλίοχαρτοπωλείο Πλ. Πλαίσιο
- Τηλ. Επικοινωνίας 26950 41447 & 26950 44505 - E-mail: [email protected]

AΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.

© PlessasBook.gr - Δημιουργία & Φιλοξενία