Αρχική Σελίδα
 
Ζακυνθινά Βιβλία
 
Λογοτεχνικά Βιβλία
 
Σχολικά Βιβλία
 
Ξενόγλωσσα Βιβλία
 
Αναλώσιμα
 
Σχολικά Είδη
 
Φωτοαντίγραφα
 
Σφραγίδες
 
Τα Καταστήματα
 
Εκδηλώσεις
 
Επικοινωνία
 


ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (15ος-18ος ΑΙΩΝΑΣ)


Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ


ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΡΡΕΡ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ


ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΤΟΝ 19ο ΑΙΩΝΑ

ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ

Τίτλος : ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ
Συγγραφέας : ΤΟΡΤΟΡΕΛΗΣ ΧΑΡΗΣ
Έκδοση :
Έτος Έκδοσης : 2013
Εκδότης : ΑΠΑΡΣΙΣ
ISBN : 978-960-9737-64-7
Τιμή : 11,98 €


Περιγραφή
Οι πρωταγωνιστές της "Τούμπα" έχουν γεννηθεί γιοι και κόρες.
Οι "γιοι" και οι "κόρες" τρώνε τούμπες. Τούμπες αστείες, τούμπες με τις οποίες τρώνε τα μούτρα τους, τούμπες που τους γυρνάνε εκεί απ' όπου ξεκίνησαν για την τούμπα. Έτσι είναι η τούμπα, καταλήγεις εκεί απ' όπου ξεκίνησες. Οι χειρότερες τούμπες είναι αυτές οι οποίες πονάνε αλλά προκαλούν γέλιο στους άλλους και σε κάνουν να νιώθεις την ντροπή και την υποχρέωση να γελάσεις και εσύ με τον πόνο σου...
Οι ιστορίες δεν είναι αυτοβιογραφικές. Ωστόσο, πρόκειται για πραγματικές καταστάσεις, αληθινά συναισθήματα και ανθρώπους του παρόντος και του παρελθόντος μου, ανακατεμένα όλα στον κουβά του μυαλού μου με αρκετή δόση μιας μορφής επιλεγμένης και επιβεβλημένης δυσλεξίας.
Οι πρωταγωνιστές μου είναι πολλοί και διαφορετικοί στις δύο συλλογές διηγημάτων μου "Τούμπα" "...και τούμπαλιν". Ωστόσο, όλοι τους έχουν πράσινα μάτια, ένα κουτάκι γεμάτο αναμνηστικά της παιδικής τους ηλικίας, ένα μικρό, υπερκινητικό σκυλάκι κανίς-γκριφόν, βλέπουν εφιάλτες αλλά και συνειδητά, κατευθυνόμενα όνειρα και έχουν διαβάσει το "Εκατό χρόνια μοναξιά" του Μάρκες. Όλα τα παραπάνω ισχύουν ακόμα και αν πρόκειται για ένα μικρό, ανασφαλές παιδάκι, μια γιαγιά με άνοια, έναν ινδιάνο, έναν ψαρά ή έναν κόντε της παλιάς εποχής, ένα πρεζάκι στην Ομόνοια, έναν άστεγο στην Κλαυθμώνος, μια Άννα που αναζητά τη σεξουαλικότητά της ή έναν γιο που δεν γεννήθηκε ποτέ. Επίσης, ισχύουν τόσο στη Ζάκυνθο όσο και στην Αθήνα, τη Σαμοθράκη, τη Μαδρίτη, το Παρίσι, τόσο στη Βηθλεέμ όσο και στην υποθετικά δίδυμη χώρα της Ελλάδας, την Παλλάδα, στην πόλη των κλεφτών και των αστυνομικών και σε ένα μικρό, τελικά, κίτρινο δωμάτιο.
Μπορεί κάποιοι αναγνώστες να βρουν και άλλα κοινά στοιχεία στους πρωταγωνιστές τόσο διαφορετικών ιστοριών. Τα κοινά αυτά στοιχεία μπορεί να οφείλονται στο ότι όλοι αυτοί οι αυθεντικοί τύποι γεννήθηκαν στο ίδιο μυαλό ή στο ότι τελικά όλες αυτές οι ιστορίες μέσα μου αποτελούσαν τα διαφορετικά επεισόδια της ζωής ενός μόνο ατόμου από την παιδική του ηλικία μέχρι τα γεράματα, σαν ένα διασπασμένο σε διηγήματα μυθιστόρημα. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα.
Η κύρια διαφοροποίηση των διηγημάτων της συλλογής " ... και τούμπαλιν" από αυτές της "Τούμπα" αποτελεί το γεγονός ότι οι ιστορίες αυτές είναι κλειστοφοβικά εγκλωβισμένες στο κέντρο της μεγαλούπολης. Πρόκειται για μια σειρά αποκλειστικά αθηναϊκών ιστοριών. Οι πρωταγωνιστές της "Τούμπας" αναζητούν τυχοδιωκτικά την ωριμότητα και την εμπειρία στον κόσμο και στα συναισθήματα. Παρακολουθούν τις κοινωνικές εξελίξεις, τις παρατηρούν και τις ερμηνεύουν, αλλά δεν τις αφήνουν να επηρεάσουν στο ελάχιστο το προσωπικό τους δράμα που τίθεται πάνω απ' όλα.
Οι άνθρωποι της " ... και τούμπαλιν" αποτελούν μέρος, αποτέλεσμα ή και εφαρμογή του κοινωνικού προβλήματος. Η ζωή έχει επιλέξει γι' αυτούς τη στιγμή της ωριμότητας. Οι χαρακτήρες αυτοί γνωρίζουν ότι, για μια νέα αρχή, απαιτείται ένα οριστικό τέλος του προηγούμενου, με όποιο κόστος. Μόνο έτσι ξαναρχίζουν πραγματικά από την αρχή...
Οι πρωταγωνιστές της "... και τούμπαλιν" είναι γεννημένοι πατεράδες και μανάδες. (Χ.Τ. από τον πρόλογο της έκδοσης)

Πίσω στη λίστα με τα βιβλία

 Λογοτεχνικά Βιβλία


ΑΝΝ


PLACEBO


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ


ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΥ


ΠΟΣΟ ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑΓΙΑ


ΟΚΤΩΒΡΗΣ


ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ


ΤΟ ΠΟΙΟ ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ


ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ


Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ


Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΜΟΝΟ ΞΕΡΕΙ


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΓΓΟΝΗΣ ΜΟΥ


ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΟ


ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΩ


ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟ ΑΙΜΑ


ΕΓΩ ΣΙΜΟΣ ΣΙΜΕΩΝ


ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


ΑΝΗΚΕΙΣ Σ' ΕΜΕΝΑ ( Ο ΘΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΝΤΙΝΙΑ 2)

 


 

 
    © Βιβλίοχαρτοπωλείο Πλ. Πλαίσιο
- Τηλ. Επικοινωνίας 26950 41447 & 26950 44505 - E-mail: [email protected]

AΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.

© PlessasBook.gr - Δημιουργία & Φιλοξενία