• -10%
  • To προϊόν δεν βρίσκεται σε απόθεμα.
696848649
search
  • 696848649

Η ατίθαση Η Κοκό πριν τη Σανέλ

020103314
10,47 € 9,43 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ
Σύντομη Περιγραφή:
Το πραγματικό της όνομα ήταν Γκαμπριέλ Σανέλ, όμως η "μεγάλη δεσποινίς" της υψηλής ραπτικής έγινε γνωστή με το όνομα Κοκό, παρατσούκλι που απέκτησε όταν τραγουδούσε στα κακόφημα καμπαρέ της γαλλικής επαρχίας το "Ποιος είδε την Κοκό στο Τροκαντερό;". Σε όλη της τη ζωή, η Σανέλ προσπαθούσε με πάθος να σβήσει τα ίχνη του ταπεινού της παρελθόντος και να εδραιωθεί σε μια κοινωνία που δεν της χαριζόταν. Η κόρη των γυρολόγων, η ορφανή που μεγάλωσε σε μοναστήρι, η "Κοκό" των καμπαρέ, η "παράνομη" ερωμένη πλουσίων, η καπελού της οδού Καμπόν, η μοδίστρα της Ντοβίλ δεν έπαψε ποτέ να κόβει και να ράβει την πραγματικότητα για να δημιουργήσει ένα μύθο στα δικά της μέτρα. Η Εντμόντ Σαρλ-Ρού, πρόεδρος της Ακαδημίας Goncourt και φίλη της Σανέλ, αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο της γυναίκας που κατέκτησε τ
Ποσότητα
To προϊόν δεν βρίσκεται σε απόθεμα.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Γκαμπριέλ Σανέλ, όμως η "μεγάλη δεσποινίς" της υψηλής ραπτικής έγινε γνωστή με το όνομα Κοκό, παρατσούκλι που απέκτησε όταν τραγουδούσε στα κακόφημα καμπαρέ της γαλλικής επαρχίας το "Ποιος είδε την Κοκό στο Τροκαντερό;". Σε όλη της τη ζωή, η Σανέλ προσπαθούσε με πάθος να σβήσει τα ίχνη του ταπεινού της παρελθόντος και να εδραιωθεί σε μια κοινωνία που δεν της χαριζόταν. Η κόρη των γυρολόγων, η ορφανή που μεγάλωσε σε μοναστήρι, η "Κοκό" των καμπαρέ, η "παράνομη" ερωμένη πλουσίων, η καπελού της οδού Καμπόν, η μοδίστρα της Ντοβίλ δεν έπαψε ποτέ να κόβει και να ράβει την πραγματικότητα για να δημιουργήσει ένα μύθο στα δικά της μέτρα. Η Εντμόντ Σαρλ-Ρού, πρόεδρος της Ακαδημίας Goncourt και φίλη της Σανέλ, αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο της γυναίκας που κατέκτησε τον κόσμο κρατώντας μια βελόνα στο χέρι. Η κόρη του γυρολόγου συναναστράφηκε καλλιτέχνες, πολιτικούς, επιχειρηματίες, έκπτωτους τσάρους, γόνους της αγγλικής αριστοκρατίας, παραγωγούς του Χόλιγουντ, αρχηγούς των SS, και άφησε στον εικοστό αιώνα το άρωμά της και το ανεξίτηλο σημάδι του στυλ Chanel. Όμως η μοναδική επίσημη βιογραφία της δεν περιορίζεται στην περιγραφή του φαινομένου Σανέλ.
Βασισμένη σε μαρτυρίες και ιστορικές πηγές, αλλά γραμμένη σαν μυθιστόρημα, ζωντανεύει σελίδες μιας άλλης εποχής και σκιαγραφεί τους οικείους, τους εραστές, τους διάσημους φίλους της. Ανάμεσά τους, ο Ζαν Κοκτό, η Κολέτ, ο Πολ Μοράν, ο Ιγκόρ Στραβίνσκι, ο Σερζ Ντιαγκίλεφ, ο Πάμπλο Πικάσο, ο Γουίνστον Τσόρτσιλ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Χαρακτηριστικά

Εκδότης
Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός
Συγγραφέας
Edmonde Charles - Roux
Διαστάσεις
16x23
Ημερομηνία Έκδοσης
2010
Δέσιμο
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες
512

Ειδικοί αριθμοί αναφοράς

isbn
9789604860067