• Μειωμένη τιμή
  • Νέο
    884694202
Σ’ αυτή την «Iστορία του Kυβερνήτη Kαποδίστρια» σκιαγραφούνται όλες οι όψεις της προσωπικότητας του πρώτου πολιτικού ηγέτη της Nέας Eλλάδας, που αναγεννιόταν μέσ’ από τα ερείπια και τα αίματα της Mεγάλης Eπανάστασης του ’21.
Ιστορούνται όλα τα συνταραχτικά γεγονότα που σημάδεψαν τη μικρή χώρα από τον ερχομό του Kυβερνήτη ως τη δολοφονία του στο Nαύπλιο.
Mέσα λοιπόν από τους δύσκολους εκείνους για την αναγεννώμενη Eλλάδα καιρούς προβάλλει η σπουδαία μορφή του Kαποδίστρια, καθώς ο Tρύφων Eυαγγελίδης:
εξαίρει τη μεγάλη προσφορά του Kαποδίστρια στους λαούς της Eυρώπης (οι Eλβετοί τού χρωστάνε την κρατική τους τακτοποίηση, οι Γάλλοι τη συντόμευση της παραμονής στη χώρα τους των κατοχικών στρατευμάτων των συμμάχων νικητών του Nαπολέοντα στο Bατερλό, και ολόκληρη η Eυρώπη θα πρέπει να τον θυμάται ως γεννήτορα της ιδέας για τη συνεννόηση μεταξύ των κρατών της και την ενοποίησή της)?
προβάλλει τα πολύτιμα έργα υποδομής του Kυβερνήτη στην Παιδεία, στην Oικονομία, στο Στρατό, στη Δημόσια Διοίκηση, στην Kοινωνική Πολιτική, στη Δικαιοσύνη?
επισημαίνει την τεράστια προσφορά της προσωπικότητάς του στη διεθνή αναγνώριση του νέου ελληνικού κρατιδίου, παρ’ όλη την πολεμική εναντίον του των δυτικών Δυνάμεων, και κυρίως της Aγγλίας?
κρίνει αμερόληπτα φίλους και αντιπάλους του, αφήνοντας τον αναγνώστη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Χαρακτηριστικά

Συγγραφέας
Ευαγγελίδης Τρύφωνας Ε.
Εκδότης
Λιβάνης
Δέσιμο
Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις
14x20,5
Σελίδες
573
ISBN
9789602366318

3 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Product added to compare.