• -15%
  • To προϊόν δεν βρίσκεται σε απόθεμα.
-1920642531
search
  • -1920642531

Ιατρική της ψυχής

20539
18,00 € 15,30 € Έκπτωση 15%
με ΦΠΑ
Σύντομη Περιγραφή:
Αυτό το βιβλίο πρέπει να το διαβάσετε σαν λεξικό. Προορίζεται γι' αυτούς που αναζητούν το αίτιο της ασθένειάς τους.
Εξετάζει την ασθένεια από την ψυχοσωματική άποψη, δηλαδή σε ό,τι αφορά την ψυχή και το σώμα.
Όπως μας πληροφορεί η κινεζική ιατρική, τα όργανα και τα σπλάχνα, κατ' εικόνα του σώματος, λαμβάνουν τη ζωή τους από τους μεσημβρινούς (1). Πρόκειται για "λεωφόρους" κυμάτων σε κίνηση (σκεφτείτε τον γαλαξία) που σχηματίζουν ένα σύνολο το οποίο αποκαλείται "αιθερικό σώμα." Τούτο εδώ είναι η φωτεινή και ανάλαφρη εικόνα του φυσικού σώματός μας: Το καλύπτει και το ζωογονεί είναι η ψυχή του σώματος. Θυμηθείτε την εμφάνιση ενός φαντάσματος: Βλέπετε ένα αιθερικό σώμα αποσπασμένο από το φυσικό του σώμα το οποίο βρίσκεται ήδη στο νεκροταφείο. Μονάχα ο θάνατος χωρίζει αυτά τα δύο σώματα
Ποσότητα
To προϊόν δεν βρίσκεται σε απόθεμα.

Αυτό το βιβλίο πρέπει να το διαβάσετε σαν λεξικό. Προορίζεται γι' αυτούς που αναζητούν το αίτιο της ασθένειάς τους.
Εξετάζει την ασθένεια από την ψυχοσωματική άποψη, δηλαδή σε ό,τι αφορά την ψυχή και το σώμα.
Όπως μας πληροφορεί η κινεζική ιατρική, τα όργανα και τα σπλάχνα, κατ' εικόνα του σώματος, λαμβάνουν τη ζωή τους από τους μεσημβρινούς (1). Πρόκειται για "λεωφόρους" κυμάτων σε κίνηση (σκεφτείτε τον γαλαξία) που σχηματίζουν ένα σύνολο το οποίο αποκαλείται "αιθερικό σώμα." Τούτο εδώ είναι η φωτεινή και ανάλαφρη εικόνα του φυσικού σώματός μας: Το καλύπτει και το ζωογονεί είναι η ψυχή του σώματος. Θυμηθείτε την εμφάνιση ενός φαντάσματος: Βλέπετε ένα αιθερικό σώμα αποσπασμένο από το φυσικό του σώμα το οποίο βρίσκεται ήδη στο νεκροταφείο. Μονάχα ο θάνατος χωρίζει αυτά τα δύο σώματα.
Ο εγκέφαλός μας διατάσσει αυτά τα κύματα. Αν είσθε ασθενείς, το φυσικό σας σώμα είναι θύμα ενός σχισίματος ή μιας πληγής που δέχτηκε το αιθερικό σας σώμα, διότι ο εγκέφαλός σας έκανε ένα σφάλμα κατά τις εντολές και "βραχυκύκλωσε" την κίνηση του μεσημβρινού.
Δεν πέφτουμε ασθενείς, δεν κολλάμε μια ασθένεια, αλλά την δίνουμε μόνοι μας στον εαυτό μας. Είμαστε οι μόνοι αυτουργοί των σφαλμάτων μας.
Η ζωή απαιτεί μια αρμονική ισορροπία ανάμεσα στην αναζήτηση των χαρών της Γης και των χαρών του Ουρανού, μιας κι ο άνθρωπος ζει ταυτόχρονα χάρη στις γήινες προσόδους και στο οξυγόνο που αναπνέει. Η κινεζική ιατρική στηρίζεται σε αυτή την ιδέα.
Οι χαρές της γης, τροφή του σώματος, αποκτώνται "με τον ιδρώτα του μετώπου." Πρέπει να ξέρουμε να τις απολαμβάνουμε όταν βρίσκονται στην διάθεσή μας, δίχως να αναζητούμε αυτές που δεν προορίζονται για μας, δηλαδή πρέπει να μάθουμε πώς να μένουμε ικανοποιημένοι από την τύχη μας. [...] (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Χαρακτηριστικά

Εκδότης
Αναγνώστης
Συγγραφέας
MARGUERITE. DE SURANY
Διαστάσεις
14x21
Ημερομηνία Έκδοσης
2017
Δέσιμο
Μαλακό εξώφυλλο
Τιμή
Προσφορά
Σελίδες
238

Ειδικοί αριθμοί αναφοράς

isbn
9786185287078