• Μειωμένη τιμή
  • Νέο
    1646970905
Δέκα ιστορίες από τη μυθολογία με επίκεντρο το υγρό στοιχείο και γενικότερα τη φύση, δέκα αφηγήσεις από το παρελθόν που αφορούν το παρόν και το μέλλον. Η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου και η Ευθυμία Ανδριώτη, εκπαιδευτικοί με ενεργή παρουσία στον συγγραφικό χώρο και στη φιλαναγνωσία, υπογράφουν αυτή τη συλλογή μύθων από διαφορετικούς πολιτισμούς και μας ταξιδεύουν στις γειτονιές του κόσμου με τα φανταστικά φτερά των μύθων. Η πλούσια εικονογράφηση της Ρένιας Μεταλληνού, με πληθωρικά στοιχεία αναπαράστασης του κάθε πολιτισμού, μας μεταφέρει στον τόπο και στον χρόνο.

Ο μύθος είναι η ανθρώπινη προσπάθεια εξήγησης της γέννησης του κόσμου και ερμηνείας των φυσικών φαινομένων και αποτυπώνει τις αντιλήψεις, τα ήθη και τα έθιμα μιας κοινωνίας. Με αφετηρία την κάθε ιστορία, τα παιδιά μπορούν να αντιληφθούν τη μεγάλη αξία του περιβάλλοντος, μέσα από τη σύνδεσή τους με τις παραδόσεις διαφορετικών πολιτισμών, αλλά και την επιστήμη και το σήμερα.

Πέρα από την απόλαυση της ανάγνωσης, οι μικροί αναγνώστες θα κατανοήσουν ότι η προσπάθεια των ανθρώπων να εξηγήσουν τα μυστήρια της φύσης και της δημιουργίας του κόσμου μέσα από τους μύθους έχει παγκόσμιο χαρακτήρα.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά σχολικής ηλικίας. Οι δέκα μύθοι για το νερό από όλο τον κόσμο μπορούν να αξιοποιηθούν στην τάξη στο πλαίσιο μιας διαθεματικής προσέγγισης για το περιβάλλον, τη μυθολογία ή τον πολιτισμό. Η έκδοση περιέχει επίσης τις προτάσεις των συγγραφέων που απευθύνονται στα ίδια τα παιδιά, ωστόσο μπορούν να αξιοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς ή και τους γονείς.

Η ανάγνωση μύθων για το νερό και η ενασχόληση με τη μυθολογία της φύσης μπορεί:

- Να ενισχύσει την περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών με έμμεσο τρόπο, μέσα από την παραδοχή ότι το περιβάλλον είναι ένα κοινό αγαθό που ανήκει σε όλα τα έμβια όντα του πλανήτη.
- Να καλλιεργήσει τις αξίες της διαπολιτισμικότητας (αποδοχή και σεβασμός του άλλου, αποδοχή του διαφορετικού): τα κοινά στοιχεία των μύθων μπορούν να αποτελέσουν ενωτικό στοιχείο μ..

Χαρακτηριστικά

Συγγραφέας
ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Εκδότης
Καλέντης
Δέσιμο
Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις
29x27
Σελίδες
72
Ηλικία
+5
Ημερομηνία Έκδοσης
2022-10-05
ISBN
9789605940973

3 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Product added to compare.