• -10%
  • To προϊόν δεν βρίσκεται σε απόθεμα.
2074412400
search
  • 2074412400

Ο κανόνας των τεσσάρων

010107173
9,90 € 8,91 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ
Σύντομη Περιγραφή:

Οι Ίαν Κάλντγουελ και Nτάστιν Τόμασον κάνουν το συγγραφικό τους ντεμπούτο συνθέτοντας ένα μυθιστόρημα που η ανάγνωσή του κόβει την ανάσα, χρησιμοποιώντας στην πλοκή ένα υπαρκτό έργο του 15ου αιώνα που συνέγραψε ο Φραντσέσκο Κολόνα. Δύο φοιτητές στο Πρίνστον, μελετώντας ένα χειρόγραφο της Αναγέννησης, την Υπνερωτομαχία Πολύφιλου, ένα κείμενο που για αιώνες αποτελεί άλυτο μυστήριο, θα έρθουν αντιμέτωποι με αμείλικτα ερωτήματα. Διαβόητη για την υπνωτιστική της επίδραση σε όλους τους μελετητές της, η πεντακοσίων χρόνων Υπνερωτομαχία φαίνεται ότι θα αποκαλύψει το μυστικό της στους νεαρούς φοιτητές: το ακατανόητο κείμενο είναι στην πραγματικότητα ένας κωδικοποιημένος οδηγός για την τοποθεσία μιας κρύπτης. Έτσι ανοίγει ένας κύκλος θανάτων και αποκαλύψεων, ρίχνοντας τους δύ

Ποσότητα
To προϊόν δεν βρίσκεται σε απόθεμα.


Οι Ίαν Κάλντγουελ και Nτάστιν Τόμασον κάνουν το συγγραφικό τους ντεμπούτο συνθέτοντας ένα μυθιστόρημα που η ανάγνωσή του κόβει την ανάσα, χρησιμοποιώντας στην πλοκή ένα υπαρκτό έργο του 15ου αιώνα που συνέγραψε ο Φραντσέσκο Κολόνα. Δύο φοιτητές στο Πρίνστον, μελετώντας ένα χειρόγραφο της Αναγέννησης, την Υπνερωτομαχία Πολύφιλου, ένα κείμενο που για αιώνες αποτελεί άλυτο μυστήριο, θα έρθουν αντιμέτωποι με αμείλικτα ερωτήματα. Διαβόητη για την υπνωτιστική της επίδραση σε όλους τους μελετητές της, η πεντακοσίων χρόνων Υπνερωτομαχία φαίνεται ότι θα αποκαλύψει το μυστικό της στους νεαρούς φοιτητές: το ακατανόητο κείμενο είναι στην πραγματικότητα ένας κωδικοποιημένος οδηγός για την τοποθεσία μιας κρύπτης. Έτσι ανοίγει ένας κύκλος θανάτων και αποκαλύψεων, ρίχνοντας τους δύο φοιτητές σ’ ένα παθιασμένο δράμα που έχει τις ρίζες του σ’ ένα βιβλίο του οποίου η δύναμη και το νόημα παρερμηνεύονταν επί αιώνες.


Πρίνστον, Μεγάλη Παρασκευή 1999. Παραμονές της αποφοίτησης, δύο φοιτητές, ο Πολ και ο Tομ, απέχουν ελάχιστα από τη λύση του μυστηρίου της Υπνερωτομαχίας. Οι ήρωες έχουν μπροστά τους μια ερωτική ιστορία που συγχρόνως αποτελεί διατριβή επί παντός επιστητού, από τη ζωολογία έως την αρχιτεκτονική. Οι δυο φίλοι αναδιφούν στον παράξενο κόσμο της Υπνερωτομαχίας – έναν κόσμο ξεχασμένης πολυμάθειας, παράξενων ερωτικών ορμών και απίστευτης βίας. Τη στιγμή όμως που βρίσκονται μπροστά στην αποκάλυψη του μυστηρίου, η αθωότητα της πανεπιστημιακής κοινότητας δέχεται ένα βαρύ πλήγμα: ένας φοιτητής που μελετούσε το χειρόγραφο βρίσκεται δολοφονημένος σε μια αίθουσα του τμήματος ιστορίας. Μια αφήγηση άχρονης ίντριγκας, εκθαμβωτικής πολυμάθειας και ασύλληπτης φαντασίας: η αμφιταλάντευση ανάμεσα στην υπόσχεση του μέλλοντος και τη γοητεία του παρελθόντος. Ο Κανόνας των Τεσσάρων καταξιώνει τους συγγραφείς του ως κορυφαίους στο χώρο της σύγχρονης μυθοπλασίας.


Χαρακτηριστικά

Εκδότης
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συγγραφέας
Κάλντγουελ Ίαν
Διαστάσεις
14x20,5
Σελίδες
517

Ειδικοί αριθμοί αναφοράς

isbn
9789601409351