• -15%
  • To προϊόν δεν βρίσκεται σε απόθεμα.
982660491
search
  • 982660491

Η περιπέτεια της φιλοσοφίας

020219702
22,00 € 18,70 € Έκπτωση 15%
με ΦΠΑ
Σύντομη Περιγραφή:
Το βιβλίο συμπεριλαμβάνεται στη βάση συγγραμμάτων Εύδοξος (κωδικός βιβλίου: 41958311). Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα, τα περιεχόμενα και το οπισθόφυλλο εδώ.



Οι σοφοί καθηγητές  μου στη Γερμανία σνόμπαραν τον Durant ως εκλαϊκευτή. Όμως η εκλαΐκευσή του ήταν σωστή: βασιζόταν σε στέρεα γνώση (ο συγγραφέας ήταν διδάκτωρ φιλοσοφίας) και το μόνο που έκανε ήταν να παραλείπει μερικές σχολαστικές λεπτομέρειες και να φωτίζει τις κύριες ιδέες έτσι ώστε να δείχνουν πιο ζωντανές. Δεν απλοποιούσε ούτε παραμόρφωνε. Κι επειδή δεν είναι δυνατό να ζητάμε από κάθε άνθρωπο να γίνει συστηματικός φιλόσοφος, εδώ υπάρχου
Ποσότητα
To προϊόν δεν βρίσκεται σε απόθεμα.

Το βιβλίο συμπεριλαμβάνεται στη βάση συγγραμμάτων Εύδοξος (κωδικός βιβλίου: 41958311). Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα, τα περιεχόμενα και το οπισθόφυλλο εδώ.



Οι σοφοί καθηγητές  μου στη Γερμανία σνόμπαραν τον Durant ως εκλαϊκευτή. Όμως η εκλαΐκευσή του ήταν σωστή: βασιζόταν σε στέρεα γνώση (ο συγγραφέας ήταν διδάκτωρ φιλοσοφίας) και το μόνο που έκανε ήταν να παραλείπει μερικές σχολαστικές λεπτομέρειες και να φωτίζει τις κύριες ιδέες έτσι ώστε να δείχνουν πιο ζωντανές. Δεν απλοποιούσε ούτε παραμόρφωνε. Κι επειδή δεν είναι δυνατό να ζητάμε από κάθε άνθρωπο να γίνει συστηματικός φιλόσοφος, εδώ υπάρχουν σχεδόν όλα όσα θα κινητοποιούσαν τη σκέψη ενός μορφωμένου ανθρώπου.

…………………………………………………………………………………………………………………………

Έτσι θα έβλεπα εγώ αυτό το βιβλίο. Σαν μία μύηση που ανοίγει απέραντους ορίζοντες με τον πιο συναρπαστικό τρόπο.

από το προλογικό σημείωμα του Νίκου Δήμου



Αυτό το βιβλίο δεν είναι μια πλήρης ιστορία της φιλοσοφίας. Είναι μια προσπάθεια να εξανθρωπιστεί η γνώση με την επικέντρωση της θεωρητικής σκέψης γύρω από ορισμένες κυρίαρχες προσωπικότητες. Ορισμένες δευτερεύουσες μορφές παραλείφθηκαν ώστε εκείνες που επιλέχθηκαν να έχουν τον απαραίτητο χώρο να ζήσουν.

από τον πρόλογο του βιβλίου



Δείτε ΕΔΩ τα περιεχόμενα του βιβλίου.

Χαρακτηριστικά

Εκδότης
Μεταίχμιο
Συγγραφέας
WILL DURANT
Διαστάσεις
14 Χ 20,5
Ημερομηνία Έκδοσης
10/3/2014
Τιμή
Προσφορά
Σελίδες
744

Ειδικοί αριθμοί αναφοράς

isbn
9789605662592