Η εταιρία «PLESSAS BOOK» δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου και των χαρτικών από το 1992 όπου και έκανε την εκκίνηση της με το πρώτο της κατάστημα στην οδό Αλεξάνδρου Ρώμα 47. Κύριο αντικείμενο αποτελεί η άριστη εξυπηρέτηση του Ζακυνθινού κοινού.

Το 2007 δημιουργεί το δεύτερο κατάστημα της, στην Αλεξάνδρου Ρώμα 34 – Στοά Βοζαίτη με σκοπό την πιο γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση του πελατολόγιού της, διευρύνοντας το και σε εταιρικές επαφές.

Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, η εταιρία αφομοιώνοντας τις αξίες και τις αρχές των ιδρυτών της, ήθελε να προσφέρει κάτι μοναδικό στους Ζακυνθινούς. Έτσι, το 2017 εισέρχεται στον χώρο των εκδόσεων, δημιουργώντας τον δικό της εκδοτικό οίκο. Με αυτή τη κίνηση δίνει την ευκαιρία στους συγγραφείς του νησιού και όχι μόνο να εκπληρώσουν το όνειρο τους. Αρχικό μέλημα του εκδοτικού οίκου αποτελεί η Ζακυνθινή βιβλιοποιεία.

Ακολουθώντας την τάση της εποχής και θέλοντας να προσφέρει περισσότερες επιλογές και εκτός ορίων της Ζακύνθου, ανοίγει τα φτερά της και κάνει το άλμα στην ψηφιακή εποχή. Δημιουργεί ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) , παρέχοντας στους πελάτες της εκτός της μεγάλης γκάμας προϊόντων βιβλίου και χαρτικών, πλήθος δυσεύρετων συγγραμμάτων.