• -25%
-639823507
search
  • -639823507

Ο Παλαμάς και η Ζάκυνθος

020216892
8,00 € 6,00 € Έκπτωση 25%
με ΦΠΑ
Σύντομη Περιγραφή:
Ο Κωστής Παλαμάς είναι ο ποιητής των μεγάλων οραμάτων αλλά και των ισχυρών βιωμάτων. Ισχυρό από την εφηβική του ηλικία βίωμα η εικόνα της Ζακύνθου, όπως την αντίκρυσε τη μοναδική φορά που πάτησε τα χώματα του νησιού. Η επίσκεψη εκείνη του Παλαμά στη Ζάκυνθο που κράτησε ελάχιστα, όσο δηλαδή παρέμενε τότε στο λιμάνι του νησιού το πλοίο της γραμμής, θα πρέπει να τοποθετηθή χρονικά κάπου μεταξύ των ετών 1872 και 1873, περίπου ανάμεσα στα δεκατέσσαρα και στα δεκαπέντε του χρόνια. Είναι γνωστό ότι κάποιο από τα καλοκαίρια εκείνα ο ποιητής ταξίδεψε στην Κεφαλλονιά, καλεσμένος από την αδελφή της μητέρας του Καλλιόπη Καρούσου. Το βίωμά του αυτό θα τον συντροφεύη σ' ολόκληρη τη ζωή του, θα ισχυροποιείται δε και θα εξωτερικεύεται κάθε φορά που η «χαρτένια Ζάκυνθος», καθώς ο ίδιος ονομάζει το έργο των
Ποσότητα
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

Ο Κωστής Παλαμάς είναι ο ποιητής των μεγάλων οραμάτων αλλά και των ισχυρών βιωμάτων. Ισχυρό από την εφηβική του ηλικία βίωμα η εικόνα της Ζακύνθου, όπως την αντίκρυσε τη μοναδική φορά που πάτησε τα χώματα του νησιού. Η επίσκεψη εκείνη του Παλαμά στη Ζάκυνθο που κράτησε ελάχιστα, όσο δηλαδή παρέμενε τότε στο λιμάνι του νησιού το πλοίο της γραμμής, θα πρέπει να τοποθετηθή χρονικά κάπου μεταξύ των ετών 1872 και 1873, περίπου ανάμεσα στα δεκατέσσαρα και στα δεκαπέντε του χρόνια. Είναι γνωστό ότι κάποιο από τα καλοκαίρια εκείνα ο ποιητής ταξίδεψε στην Κεφαλλονιά, καλεσμένος από την αδελφή της μητέρας του Καλλιόπη Καρούσου. Το βίωμά του αυτό θα τον συντροφεύη σ' ολόκληρη τη ζωή του, θα ισχυροποιείται δε και θα εξωτερικεύεται κάθε φορά που η «χαρτένια Ζάκυνθος», καθώς ο ίδιος ονομάζει το έργο των πνευματικών δημιουργών της, θα του προσφέρη το κατάλληλο ερέθισμα μέσα από τις μελέτες του.

Είναι χαρακτηριστικό το πως ξαναπλάθει την εικόνα της Ζακύνθου, όπως την είχε τότε αντικρύσει, μέσα στα περίφημα Προλεγόμενά του για την έκδοση των Απάντων του Σολωμού από τη Βιβλιοθήκη Μαρασλή.

Χαρακτηριστικά

Εκδότης
Εκδόσεις Αγγελάκη
Συγγραφέας
Γεώργιος Κάρρερ
Διαστάσεις
21 x 14
Ημερομηνία Έκδοσης
2016
Δέσιμο
Μαλακό
Τιμή
Προσφορά
Σελίδες
50

Ειδικοί αριθμοί αναφοράς

isbn
9786185011710